Facebook

Instagram

Youtube

6 raspunsuri la intrebarea: cu ce il ajuta un coach pe un antreprenor?

La ce ajuta coaching-ul pe partea de business? In ultimii ani in Romania, life coaching-ul a cunoscut o explozie, dar business coaching-ul cu ce ajuta? Si mai ales, care sunt rezultatele pentru antreprenorii romani, aceia care poate nu au cultura de multinationala, in care coaching-ul este deja privit ca un instrument firesc al dezvoltarii competentelor?

Astel, in cele ce urmeaza voi prezenta 6 beneficii ale coaching-ului pentru antreprenori. Ele sunt valabile in orice stadiu al dezvoltarii afacerii, de la inceputul acestora (startups) pana in perioada de maturitate completa.

Asadar, ce poate face un coach pentru un antreprenor roman?

  1. In primul rand un coach te va ajuta sa iti creezi o viziune pentru viitorul afacerii tale, in 3 – 5 sau chiar 10 ani. In acelasi timp avand in vedere ca rolul coach-ului este sa se pozitioneze in viitorul clientului, viziunea se va forma plecand de la prezent. De ce? Pentru a genera energia necesara propagarii constante si accelerate catre visul de implinire personala si succes in afaceri.
  2. In sfarsit se va ajunge la formarea unui plan de afaceri coerent si functional, insotit de o strategie eficienta de comunicare, marketing si vanzari. Multi dintre antreprenori nu isi scriu un plan de afaceri din simplul motiv ca pare un efort fara nici un beneficiu. Prin coaching, iti vei planifica exact dezvoltarea afacerii si vei gasi pozitionarea unica, potrivita pe piata.
  3. Un alt aspect important pe care il vor invata cei care vor apela la coaching este setarea obiectivelor care sunt potrivite. Ce vrei cu adevarat sa se intample cu afacerea ta? Cand ceea ce realizezi se bazeaza pe ceea ce crezi intr-adevar ca fiind bine, coaching-ul spune ca esti aliniat, cu valorile si principiile tale, cu lumea si cu actiunile din prezent.
  4. Odata stabilite, obiectivele de business pe care ti le propui, vor fi mai usor de atins. De ce? Pentru ca vei fi responsabil de deciziile pe care le iei. In acest fel se va face o economie notabila in privinta celei mai importante resurse: timpul. Impreuna cu coach-ul tau vei invata sa fii mai eficace, mai eficient si mai productiv.
  5. Coaching-ul te va ajuta sa te dezvolti mai bine si mai rapid decat credeai ca este vreodata posibil. Coach-ul tau te poate ajuta sa vezi lucruri de care e posibil sa nu fi constient, atat la cum iti conduci afacerea, cat si pe plan personal. Vei avea noi limite si iti vei desena un drum plin de realizari.
  6. Ultimul punct este legat de faptul ca te vei confrunta cu mai putine greutati chiar si in viata de zi cu zi. Atunci cand incepi sa cunosti ce iti doresti de la business-ul tau si de la oameni si cand esti constient de limitele tale, lucrurile tind sa se aseze intr-o ordine fireasca. Prin urmare vei reusi sa cresti rapid si standardul de viata. Pentru ca viata este mult mai mult decat o continua rezolvare de probleme presante.