Facebook

Instagram

Youtube

Ai nevoie de îndrumare pentru a atinge obiectivele?

Inca de prin anii ’70, coachingul s-a manifestat in special in lumea tenisului. Cei mai de succes sportivi erau indrumati nu neaparat de antrenori de specialitate ci mai degraba de antrenori din alte ramuri sportive cum ar fi antrenori de schi. Acestia din urma, nu aveau cunostinte solide despre tenis, in schimb modalitatile de dezvoltare si impactul acestora asupra sportivilor s-a dovedit unul benefic. In urma sedintelor de coaching, sportivii si-au imbunatatit considerabil performantele in decursul perioadei respective.

In prezent, coaching-ul folosit in afaceri si in viata personala imbunatateste performatele, implementeaza schimbarile dorite si ajuta la atingerea obiectivelor. Coachingul este un stil de comunicare, parteneriat si leadership in relatia coach – client. Beneficiile sedintelor de coaching descatuseaza potentialul existent in fiecare din noi cu scopul pe a percepe acest potential si de a maximiza, mai departe, performantele.

Va intrebati cum procedeaza un coach, in prima faza, pentru a face aceasta descatusare posibila? Punand cat mai multe intrebari clientului, adaptate situatie si nevoilor acestuia. Acesta idee si modalitate este una destul de veche, inca de pe vremea lu Socrate cu doua mii de ani in urma.

In mediul profesional, managerii sunt acele persoane cu responsabilitati ce duc pe umeri unele probleme sau chiar o oarecare incarcatura de stres ce se poate reflecta atat in domeniul de activitate cat si in viata sociala si de familie. Un coach cu experienta il poate ajuta sa treaca mai usor si bine peste aceste probleme. Concentrat pe solutii, coach-ul nu rezolva conflictele sau situatiile existente ci mai degraba il ajuta pe manager sa le rezolve intr-o maniera calma, logica si vertebrala.

Un coach poate fi considerat si un model, un exemplu pentru reusita, ce poate arata cum se pot stapani anumite situatii si cum sa gaseasca echilibru in viata. Punctele cheie ale unui coach sunt flexibilitatea, motivarea  si construirea increderii de sine a clientului. Ceea ce se doreste din partea unui coach este evidentierea si viziunea clara a potentialului si valorilor personale ale clientului.  Rolul unui coach nu este acela de a schimba oamenii, ci ii ajuta in tot procesul de descoperire si valorificare a potentialului si autostapanirea in rolul lor in echipa ce o conduc.

Un coach actioneaza independent indiferent de domeniul de activitate, avand un program flexibil si adaptabil nevoilor fiecarui client.

Termenul de coaching, in contextul organizational sau personal scoate la iveala tot ce este mai bun din fiinta umana si construieste un viitor de succes pentru persoanele hotarate si interesate de o dezvoltare personala reusita.