Facebook

Instagram

Youtube

Caracterul este singurul bastion invincibil in fata fortelor interne si externe care ne guverneaza viata

Caracterul are un rol activ in arta comunicarii. Iar obiectul nostru este acela de a fi comunicatori profesionisti.

Deoarece…

 CARACTERUL TRANSMITE CONSECVENTA

Traim intr-o lume in care totul se intampla foarte rapid. Primim si trimitem sute de mesaje in fiecare zi. Oamenii, mediul, performantele, informatiile, si multe altele se schimba in mod constant asa ca oamenii care nu sunt inzestrati cu putere launtrica, nu transmit incredere si consecventa.

Dupa cum spunea Denis Rodman –celebrul jucator de baschet american – “Nu poti realiza prea multe lucruri in viata daca te antrenezi doar in zilele in care te simti bine”.

Daca oamenii nu stiu la ce sa se astepte de la tine ca om, nu-ti vor cauta indrumarea.

CARACTERUL TRANSMITE POTENTIALUL

Nimeni nu poate trece de limitele propriului sau caracter. Un exemplu relevant este acela al antrenorului de fotbal american Mike Keenan. In ciuda victoriilor sale extraordinare, acesta nu reusea sa ramana la conducerea unui club pentru mult timp deoarece atat jucatorii, cat si conducerea, isi pierdeau increderea in el. Promitea mult si livra putin, iar intr-o lume in care integritatea si respectul manifestat fata de oamenii cu care lucrezi conteaza enorm, Mike pur si simplu nu avea capacitatea de a face cu adevarat ceea ce face un antrenor bun, si anume descatusarea potentialului.

Un caracter puternic si integru le ofera oamenilor nu numai speranta in viitor, ci si incredere in fortele proprii.

CARACTERUL TRANSMITE RESPECT

Daca nu posedati valori ca integritate, echilibru, profesionalism, nu puteti castiga respectul celor din jur. Iar respectul este un factor esential in arta de a comunica.

Cum puteti castiga respectul oamenilor? Luand decizii bune, recunoscandu-va greselile si plasand binele oamenilor din jur sau al firmei deasupra intereselor personale. Mai departe, fermitatea consolideaza increderea castigata. Incapacitatea de a stabili prioritatile, acceptarea unor presupuneri gresite si neputinta de a rezolva conflictele duc la pierderea increderii si transmit, fara urma de dubiu, lipsa unui caracter puternic, specific unui lider.

Nici un om nu se poate astepta ca dupa ce violeaza increderea oamenilor sa isi mentina acelasi nivel de influenta asupra lor. Increderea este temelia artei de a comunica. Iar obiectul nostru este acela de a fi comunicatori profesionisti.