Facebook

Instagram

Youtube

Coaching-ul – te ajuta sa ajungi unde iti doresti cu adevarat

Cum stii daca ai nevoie de un coach pentru atingerea obiectivelor?

In primul rand, trebuie stiut ca un coach poate pregati orice persoana spre succes. Relatia coach-client se bazeaza pe incredere, confidentialitate si, de asemenea, o comunicare sincera si deschisa. In acest proces, este important si indicat sa existe acel spatiu de acceptare si fara judecati din partea coach-ului.  In functie de experienta de viata a clientului, ce a invatat si ce poate folosi pentru atingerea obiectivelor, un antrenor poate pune in valoare toate acestea.

Coaching-ul nu este un training. Trainingul vine cu instruire si e bazat pe solutie. In schimb, cand vorbim despre coaching, trebuie mentionat ca acesta presupune rearanjarea a tot ce detine clientul: experiente, convingeri, ganduri si idei.

Coaching-ul nu trebuie confundat nici cu terapia, pentru că terapia ține de trecut și presupune vindecarea, iar coachingul se referă la prezent și la viitor: de unde pornim și unde vrem să ajungem.

In cele mai multe cazuri pentru a ajunge la performanta e nevoie de un coach. Atletii de top inteleg foarte bine acest fenomen. Coach-ul in sport antreneaza sportivii pentru a atinge performanta maxima in activitatea lor si pentru a obtine rezultate cat mai bune.

Ideea de coach s-a extins si in zona de business. Ii putem numi cum vrem noi: antrenori de minti, antrenori de emotie sau chiar antrenori de spirit ce insoteste clientul pentru atingerea obiectivelor dorite. Ideea de coaching in business a fost creat tocmai pentru a intampina cele mai diverse nevoie ale oamenilor.

Aici mentionam trei mari categorii de coaching:

  • Executive Coaching ce se adreseaza managerilor si oamenilor din companii
  • Life and Personal Coaching pentru obiective ce tin de viata personala a fiecarui individ
  • Team Coaching dedicat oamenilor din companii insa focusat pe grupuri/ echipe pentru obtinerea de rezultate benefice organizatiei.

Beneficiile sedintelor de coaching si schimbarea cea mai mare, o reprezinta faptul ca persoana, compania sau echipa consiliata, constientizeaza pozitia in care se afla, isi asuma si accepta lucrurile ce poate in trecut nu le incercase si, nu in ultimul rand porneste procesul de transformare si creare astfel incat sa indeplineasca obiectivele stabilite.

Studiile facute au aratat ca atunci cand se doreste o crestere a productivitatii la nivel personal sau organizational, trainingul ajuta cu 22%. In plus, daca la training-ul normal se adauga si coaching personal, atunci productivitatea creste garantat cu 88%.

Tu alegi daca faci parte din categoria oamenilor de succes si obtii cele mai bune rezultate.

Devino cea mai buna versiune a ta… cu ajutorul meu sau al unui alt coach.