Facebook

Instagram

Youtube

Cum sa fii liderul pe care oamenii doresc sa il urmeze cu ajutorul coachingului

Multi au auzit deja, poate, despre “leadershipul autentic”. Pe langa multe cursuri de leadership care au fost tinute, pe langa multe carti care au fost scrise sunt afaceri intregi care au fost construite pe baza acestui concept.

Multi se intreaba ce este leadership-ul autentic? Care sunt actiunile pe care le intreprinde un adevarat manager pentru a fi un leader puternic si de ce este bine sa devii unul? Sunt foarte multe intrebari si in acelasi timp raspunsuri pe baza acestui subiect. Insa este mai usor sa identifici leaderii autentici decat sa le definesti activitatea.

In zilele noastre, leadershipul este foarte diferit de cel din generatia parintilor nostri. Vechiul stil nu mai functioneaza si astfel, angajatii doresc sa creada in cei care ii conduc.  Astfel, este foarte important ca leaderii de astazi sa inspire pasiune si sa capete increderea celor pe care ii conduc.

De multe ori, este demonstrat ca un leader autentic isi transforma angajatii in oameni care lucreaza cu daruire. Leadership-ul autentic poate inspira oamenii sa mearga in aceeasi directie, sa-si desfasoare activitatea intr-un mod corect si eficient, sa comunice si sa colaboreze. Acesti leaderi inspira incredere echipei lor si astfel oamenii sunt foarte dispusi sa rezolve problemele care apar, in loc sa le ignore.  Dar cum se poate conduce intr-un mod autentic? Ce inseamna asta?

Nu exista un raspuns foarte usor la aceste intrebari, pentru ca inseamna foarte multe lucruri diferite si implica diverse abilitati, actiuni si comportamente.

Pentru a putea conduce prin influenta trebuie foarte mult sa iti cunosti propriile capacitati, sa te cunosti pe tine si sa ai incredere in tine si in fortele proprii, iar felul in care te raportezi la ceilalti iti redefinesc valorile si astfel iti dai seama daca este corect si potrivit.

– Leadership-ul autentic nu are nimic in comun cu titltul pe care il ai in cartea ta de vizita, cu marimea spatiului unde lucrezi si nici cu vocabularul pe care il ai. In acelasi timp nu are nici o legatura cu banii pe care ii castigi la munca sau cu tinunta vestimentara. Leadershipul este o filozofie inainte de toate, o atitudine si o stare a mintii. Tine in primul rand de persoana care esti.

– Pentru a fi un leader foarte bun, trebuie sa fii in primul rand o persoana foarte buna. Nu poti sa ii inspiri pe altii, daca nu esti o inspiratie pentru tine. Prin urmare trebuie sa incepi prin a te examina pe tine, analizeaza-ti valorile de baza si alineaza-le cu ce stii si cu ce este corect si potrivit.

– Incepe foarte mult prin a-ti construi relatii foarte adanci cu echipa ta. Rezultatul nu va fi cel scontat daca nu te concetrezi asupra rezultatului final.

Cum sunt leaderii autentici?

– Mereu isi exprima parerea proprie pentru ca ei cred in ei si in parerea lor.

– Au moralul foarte ridicat – intotdeauna se tin de cuvantul dat si isi exprima valorile cele mai importante.

– In acelasi timp sunt si foarte curajosi – nu aleg calea cea mai usoara ci cea corecta.

– Lasa ceva in urma muncii lor si conduc cu inima. Ii schimba pe cei cu care intra in contact.

– Nu fac lucurile intr-un mod perfectionist ci mai degraba intr-un mod excelent.

Prin urmare sunt programe de coaching care dezvolta abilitatile unui leader pentru a deveni un leader excelent.

Aceste programe te pot ajuta in urmatoarele:

– In atititudinea pe care o ai. Ai sa iti dezvolti o atitudine ferma, un model eficient care se va reflecta in productivitatea ta, prin urmare nu vei mai experimenta diferite actiuni care sa creeze haos.

– Iti vei dezvolta curajul si vei avea o incredere mult mai mare in tine pentru a face tot ce iti va spune inima si astfel vei lua deciziile corecte.

– Vei descoperi armonia interioara si metoda leadershipului personal care va infulenta si motiva pe cei din jurul tau.

– Vei putea dezvolta echipa cu care lucrezi.

– In primul rand vei fi constient de ce iti dorest cu adevarat in viata, ce iti aduce implinire si astfel vei trai viata pe care ti-o doresti nu cea care trebuie.

– Vei trece la actiune, realizand astfel ce iti doresti de la viata.

Aplica chiar ACUM pentru sansa de a-ti transforma cariera, increderea in sine si a-ti folosi potentialul.

Viata pe care ti-o doresti poate incepe sa se formeze chiar de acum.