Facebook

Instagram

Youtube

Curiozitatea – combustibilul pasiunii ce intr-un final ne duce spre reusita si succes

Curiozitatea este o trasatura reprezentativa, in special pentru copii dar si pentru adulti. De mici ne bombardam parintii cu tot felul de intrebari, de cele mai multe ori repetitive:  unde se duce soarele cand dispare de pe cer?  Sau de ce cumparam atat de multe fructe? si multe alte intrebari zi de zi, aproape ora de ora.

Entuziasmul, nevoia de cunoastere si de a investiga totul e o trasatura specific ce o putem regasi la oamenii de geniu cum ar fi Thomas Edison, Leonardo da Vinci, Albert Einstein si multi altii; acestia fiind deschisi sa invete mereu ceva nou nu si-au infranat niciodata nevoie de cunoastere.

Traind in era vitezei, intr-o lume noua bazata pe inovatie si descoperire putem afirma ca pentru a deveni mai inteligenti, mai productivi si mai eficienti, avem nevoie sa ne incurajam si sa ne exprimam liber curiozitatea.

Doar ganditi-va la acest aspect si spuneti-mi ca nu am dreptate!

Dar ce inseamna de fapt curiozitatea? Ce inseamna, pentru TINE, curiozitatea?

Din punctul meu de vedere, curiozitatea este un vector catre success. Curiozitatea inseamna pasiune si nu ai cum sa nu fii pasionat de un lucru daca nu esti in primul rand curios.

Curiozitatea e acel impuls ce ne indeamna sa urmam un drum sau o cale – este combustibilul pasiunii ce intr-un final ne duce spre reusita si succes, fie el cat de mic si personal. Aceasta trebuie hranita, cultivata si imbunatatita continuu.

Dar cum facem asta?

In primul rand sa nu incetam sa punem intrebari. Cat mai multe intrebari despre subiectul de interes. Cand punem intrebari cream noi oportunitati de a descoperi informatii utile si ne putem contura propriile idei si modul nostru gandire.

De asemenea, nu uita ca motivatia curiozitatii tale trebuie sa vina din interior. Pune intrebari, incearca sa iesi din zona de confort si fii deschis la orice oportunitate ce iti apare in cale. Invata din jocuri si indreapta-ti atentia spre viitor cu optimism si curaj.

Ti-am trezit interesul? Inca mai esti curios? Atunci te felicit!

Continua sa investesti in tine. Fii curios si devino cea mai buna versiune a ta!