Facebook

Instagram

Youtube

De ce ai nevoie de un coach?

“Oamenii nu au nevoie de coaching pentru ca ar face ceva gresit. De fapt, lucrurile stau exact invers. In experienta mea, coachingul atrage oamenii cei mai inteligenti, cei mai orientati catre viitor, cei mai de succes pe care i-am intalnit. Oameni care realizeaza ca viata e in mainile lor, ca pot face ceva, ca o pot imbunatati, transforma, ca pe orice altceva. “ – Mark Peysha, CEO Tony Robbins – Cloe Madanes

Coachul este un antrenor personal care te ajuta si care te ghideaza fara sa te judece si care creeaza astfel conditiile adecvate pentru ca tu sa gasesti solutiile de care ai nevoie pentru a-ti creste performanta sau pentru a-ti rezolva diferite situatii sau blocaje. Un coach actioneaza ca un alter ego care iti va permite sa faci ajustarile necesare plecand de la setarile mentale pentru a dezvalui valori adanc inradacinate, te ajuta sa inlaturi credintele false, si sa inlaturi blocaje mentale de care nici macar nu esti constient.

In acelasti timp te poate ghida in descoperirea unor idei foarte bune pentru tine sau pentru afacerea ta in cadrul unui brainstorming din sedintele de coaching. Astfel un antrenor de afaceri (coach) iti va provoca gandirea, iti va activa obiectivele si dorinta de a creste. In plus, un coach are o perspectiva unica, care largeste constiinta ta de afaceri.

Din perspectiva raportului costuri – rezultate, coaching-ul a devenit un instrument revolutionar. In prezent, coaching-ul nu mai este considerat doar o metoda in management, ci este recunoscut ca fiind modalitatea de a asigura succesul pe termen lung al organizatiei si a devenit o componenta importanta in zona de leadership.

Asadar, prin intermediul programelor de training sunt puse la dispozitie instrumente, tehnici si strategii cat mai specifice problemelor pe care le ai in organizatie. Mai departe, obtinerea rezultatului dorit, implica in mod absolut evident realizarea si implementarea unei strategii si a unui plan de actiune concret, ce pot fi realizate doar prin sedinte de coaching. Tocmai de aceea, sedintele de coaching reprezinta de fapt solutia perfecta de continuare a sedintelor de training.

Iata cateva probleme care pot fi abordate in procesul si in timpul sedintelor de coaching:

  1. Stapanirea si gestionarea emotiilor generate de presiunea cifrelor, a bugetului a targetelor si a obiectivelor;
  2. Concentrarea managerilor pentru un time management eficient;
  3. Dezvoltarea abilitatilor si capacitatilor de leadership pentru a ajunge la un nivel superior;
  4. Gestionarea eficienta a anumitor conflicte (in cadrul departamentului sau intre manageri);

Intelegerea mai buna a propriilor emotii precum si gestioanarea mai eficienta a stresului.