Facebook

Instagram

Youtube

Doar antrenandu-ti creierul vei avea performanta in activitate!

Pentru reusita pe toate planurile stiati ca tot ce trebuie sa facem este sa avem un creier antrenat? Creierul este cel mai important organ al corpului uman ce controleaza numeroase functii ale organismului. Printre aceste functii se numara batailile inimii, mersul sau alergarea, gandurile si emotiile.

Iti propun in randurile urmatoare 5 metode eficiente care au dat rezultate si prin care ne putem antrena creierul pentru reusita si succes:

1. Prioritizeaza-ti activitatile. Ti se intampla si tie sa faci mai multe lucrurile deodata?

Acest timp de multi-tasking este obositor pentru creier, si de asemenea, lipsit de eficienta. La inceput poate parea in regula, dar cu timpul vei observa ca nu le vei face la fel de bine daca le-ai face separat.

Te invit sa lasi telefonul in alta camera, sa inchizi televizorul sau orice alta sursa care te-ar putea distrage de la activitate. Vei vedea ca te vei concentra mai bine si vei fi 100% implicat si atent.

La inceput nu va fi usor insa cu timpul vei vedea rezultate si, ca in scurt timp vei avea numai de castigat.

2. Fa miscare. 15- 30 de minute de sport zilnic e suficient pentru un plus de energie si concentrare. Nu e neaparat sa mergi la sala, ci poti opta pentru o plimbare in parc, sa te bucuri de aerul curat si de plimbare.

Iti poti mobiliza prietenii la o sesiune de miscare sau chiar plimbarea cainelui poate deveni o placere!

3. Invata ceva nou sau participa la un curs. Creierul se dezvolta atunci cand ii oferim sansa de a cunoaste si invata lucruri noi. Pune-l la treaba si garantat vei avea rezultate. Orice informatie acumulata va fi in favoarea ta si chiar daca astazi nu vei avea nevoie de ea. Intr-un fel sau altul, vei observa ca in timp va fi mai mult decat binevenita.

4. Odihneste-te sufient. Potrivit cercetatorilor, oamenii au nevoie de mai mult de 5-6 ore de somn pe noapte. Persoanele care respecta aceasta „regula” prezinta rezultate mult mai bune din punct de vedere a performantei profesionale si, de asemenea, in ceea ce priveste calitatea vietii.

Este recomandat, daca timpul o permite, sa te odihnesti aproximativ 15 minute zilnic. In acest caz, te vei simti incarcat de energie si vei fi pregatit pentru performanta maxima.

Daca spatiul unde va desfasurati activitatea  nu dispune de o canapea sau un hamac nu incercati totusi asta pe masa de birou.

5. Increderea de sine si gandurile positive. Gandurile noastre ghideaza actiunile noastre. In momentul in care schimbam modul in care gandim, putem incepe sa ne schimbam si actiunile. Fiinta umana este intotdeauna in cautarea dezvoltarii personale atat financiar, emotional, spirirtual sau fizic. In momentul in care ne impunem ganduri si conversatii pozitive cu noi insine vom intreprinde si actiuni ce ne duc la indeplinirea viselor si planurilor personale.

 

INVESTESTE IN TINE SI DEVINO CEA MAI BUNA VERSIUNE A TA. E APROAPE GRATIS!