Facebook

Instagram

Youtube

Esecul – Succesul in progres

“Esecul este un eveniment, nu o persoana. Aceasta este o realitate doar pentru cei ce cred asta” – Ramtha (razboinic si vizionar asupra creatie)

Capacitatea de a trece de la un esec la altul fara a renunta, defineste calea sigura spre succes. De fapt, esecul nu exista-  doar succes care se manifesta in multiple aspecte pe care uneori nu le intelegem.

Fiecare “greseala”, este de fapt o alta treapta sau chiar o incercare a drumului pe care dorim sa il parcurgem. Orice eroare in procesul de dezvoltare reprezinta un progres – acest lucru il stim cel mai bine de la oamenii de stiinta. De fiecare data cand acestia esueaza in vreun experiment, ei de fapt spun ca au descoperit inca o modalitate in care nu functioneaza ceea ce au testat – “Suntem cu un pas mai aproape de a descoperi modul in care va functiona”. Prin gandire pozitiva, evitand auto-judecata si frustrarea, acestia vad “erorile” drept pasi importanti pe drumul catre reusita.

De cele mai multe ori, noi, oamenii obisnuiti, nu reusim intotdeauna sa evitam aceasta stare de frustare si auto-judecata. Chiar ne spunem ca nu meritam sau ca nu suntem suficienti de buni. Renuntam mult prea repede si usor incercarilor si nu mai gasim puterea de a continua sa ne urmam visele. Acestea sunt de fapt tipare mentale autolimitative, pe care vom invata sa le depasim.

Autorul si omul de afaceri Robert Kiyosaki ne ofera o viziunea extraordinara asupra cauzelor esecului. El afirma ca foarte multi oameni, din teama de schimbare, nu obtin succes in viata si se considera incapabili de a se adapta acesteia. De asemenea, se tem ca vor face o alegere gresita si nu o pot suporta din punct de vedere emotional. De fapt, obiectivele in viata fiecaruia dintre noi sunt foarte clare si bine stabilite, dar nu avem curaj sa actionam si nici nu avem rabdare sa asteptam pana la indeplinirea obiectivului.

DAR INTOTDEAUNA AMINTITI-VA ACEST LUCRU!

Castigator nu este cel care nu greseste niciodata, ci este cel care nu renunta la obiectivele si visele sale. In fiecare din nou exista un invins si un invingator. Important este sa ascultam mereu vocea invingatorului si sa ascultam sfaturile acestuia. Astfel, vom transforma pierderea in castig. Intotdeauna!

Niciodata sa nu considerati evenimentele trecute drept un “esec”! Priviti orice greseala sau nereusita ca o lectie valoroasa de viata. Fiecare greseala sau nereusita este o ocazie de a invata ceva nou despre noi, despre viata- o ocazie pentru noi pentru a fi mai buni in viitor si in actiunile noastre. In psihologie este un concept care spune ca orice om ia cea mai buna decizie la un moment dat cu datele pe care le are la acel moment.

Succesul vine actionand, facand greseli si corectandu-le permanent.

In cartea sa, “Eat that Frog” Robert Kiyosaki spunea : „Provocarea pe care trebuie s-o infruntam este de a accepta intai esecul si apoi victoria. Trebuie sa sarutati mai multe broaste pentru a-l descoperi pe adevaratul print. Daca nu sarutati suficiente broaste, s-ar putea sa sfarsiti prin a te casatori cu o broasca raioasa.”

Propria experienta este intotdeauna cel mai bun profesor, iar experienta se castiga actionand si invatand din greseli.

P.S. Devino cea mai buna versiune a ta!