Facebook

Instagram

Youtube

Este mai important ca oricând să-ți respecți promisiunile pe care le faci clienților și colegilor. Și este mai important ca oricând să fii autentic.

Trebuie să încep afirmând că acum este mai greu ca oricând să fii autentic din cauza presiunii societății de a fi la fel cu ceilalți. Mass-media, colegii de serviciu, lumea din jur ne bombardează cu tot felul de mesaje destinate să ne facă să trăim conform valorilor lor, nu valorilor noastre. Unii pun acest lucru pe seama consumerismului, alții pe seama clasei politice și unii chiar pe seama familiei sau a prietenilor dar foarte puțini oameni se uită în oglindă pentru a vedea, obiectiv, ce reflectă aceasta. Așadar, întrebarea pe care o consider relavanta este : “Cum putem să refuzăm să ascultăm zgomotul altora, ca să putem auzi clar glasul inimii și al vocației noastre?” 
 Înainte de a propune o soluție la această întrebare, permite-mi să invoc cuvintele doctorului Seuss: “Fii tu însuți și spune ceea ce gândești, pentru că cei care se vor supăra nu contează, iar cei care contează nu se vor supăra.” 
 Răspunsul, sau mai bine zis soluția la întrebarea de mai sus este AUTENTICITATEA. Asta presupune să te simți bine în pielea ta, să ai încredere în tine pentru a putea lucra în armonie cu valorile tale.
 Cum ar arăta viață ta, dacă ai ști cine ești, ce reprezinți, și apoi, ai avea curajul de a fi tu însuți-întotdeauna și nu doar în condițiile în care îți suflă vântul din spate?
 Autenticitatea este una din trăsăturile cele mai profunde a oamenilor care obțin și, poate mai important, a oamenilor care mențin succesul. Marele poet american Ralph Waldo Emerson ne amintește că: “A fi tu însuți într-o lume care încearcă întruna să te facă să fii altceva este cea mai mare realizare.”
 Uneori îmi dau seama de la un kilometru dacă o anumită persoană este autentică. “Miros” sinceritatea și simt adevărul oamenilor. Și pasiunea lor pentru rezultate extraordinare amplifică pasiunea mea pentru rezultate extraordinare. Acest lucru îmi permite să rezonez cu ei și să intru într-un fel de relație cu ei. Când îți permiți să fii deschis, sincer și să strălucești, atunci le permiți și altora să fie deschiși, sinceri și să strălucească. Prezența ta îi face să se simtă în siguranță și le dă curaj. Încep să se relaxeze și își deschid sufletul. Încrederea crește și apoi încep să se întâmple lucruri uimitoare.
 Așadar, să fii autentic nu înseamnă numai să fii o persoană de încredere, care trăiește conform normelor proprii și care vorbește deschis. A fi autentic înseamnă să rămâi devotat misiunii tale, valorilor tale și exprimării depline a aptitudinilor tale, chiar și atunci când oamenii se îndoiesc de ține.