Facebook

Instagram

Youtube

Indiferent de pozitia pe care o ai, pana la urma esti tot un om, ceea ce inseamna ca din cand in cand vei face greseli.

Indiferent de pozitia (sociala, financiara, la job) pe care o ai, pana la urma esti tot un om, ceea ce inseamna ca din cand in cand vei face greseli. Cu totii o facem. Pur si simplu asta e adevarul.
Acum, sa faci o greseala nu e sfarsitul lumii (cum ne imaginam de multe ori), dar din cauza egoului, multi oameni nu-si recunosc greseala niciodata.
Frica de esec sau de a parea slab in fata celorlalti face echipa “buna” cu egoul si pentru unii oameni, a-ti cere scuze e ca si cum ai recunoaste ca esti incompetent.
Atunci cand oamenii nu-si accepta responsabilitatea pentru situatii cu un rezultat mai putin bun, sau chiar si pentru performanta echipei, relatiile sunt cele care au de suferit.
Oamenii puternici, pe care ii cunoastem ca lideri, au inteles cat de important este sa iti ceri scuze si sa admiti ca e vina ta, atunci cand situatia o cere.
Sunt transparenti, autentici si asumati.
Data viitoare cand faci o greseala, te poti ghida dupa acest proces in 4 etape (pe care il folosesc cei mai multi lideri) pentru a-si controla egoul si a obtine increderea oamenilor din jur.
 . Asuma-ti responsabilitatea
Atunci cand lucrurile nu ies asa cum iti propui, primul lucru pe care il face un lider este sa isi asume responsabilitatea asupra situatiei.
Cheia este sa identifici greseala, sau modul gresit in care ai vazut situatia si apoi sa demonstrezi ca intelegi impactul pe care l-a produs.
Indiferent ca e o greseala mare sau una mica, oamenii vor sti ca tu ai facut-o.
Ce ai de facut? Recapituleaza situatia, ca un sumar, oferindu-le oamenilor abilitatea de a completa aspecte pe care le-ai omis.
Daca ai omis ceva, ceilalti iti vor spune deoarece dorinta oamenilor de a corecta pe cineva este irezistibila.
In plus, daca cineva aduce in discutie ceva ce ai omis, e bine sa faci o   la care sa te intorci deoarece acel lucru este important.
 . Cere-ti scuze
A doua etapa din proces presupune sa iti ceri scuze pentru greseala, intr-un mod sincer.
Cand iti ceri scuze autentic (si umil), dai dovada de un nivel de sensibilitate care transmite faptul ca ai interesul celorlalti in minte si nu te temi de ce ar putea crede altii atunci cand esti vulnerabil.
 . Repara greseala
A-ti cere scuze si a-ti asuma responsabilitatea e partea usoara. A repara greseala e mai complicat si trebuie sa fii efectiv implicat. Dar este o etapa critica a procesului deoarece arata ca stai in spate la ceea ce spui. Nu e doar gura de tine.
Daca nu ai idee cum poti remedia situatia, poti cere feedback-ul celor din jur. Vezi ce idei au.
Poti spune: “         .” 
 . Asigura-te ca nu se repeta greseala
Deoarece suntem oameni si facem greseli, e ok, atata timp cat nu se repeta.
Asa ca, incearca sa faci greseli noi. Fiecare greseala noua este datorita lectiilor pe care le-ai invatat-o din greselile trecute.
Esti pregatit sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare?
Majoritatea oamenilor sunt prinsi in tumultul de sarcini zilnice incat uita cat de importanta e comunicarea.
Atunci cand stii sa comunici bine, oamenii vor gravita in jurul tau si chiar te vor ajuta sa iti indeplinesti obiectivele.
Acum intelegi cat de important este sa iti ceri scuze in modul corect si e timpul sa iti dezvolti mai multi abilitatile de comunicare.
       (    : ⤵⤵⤵ https://www.facebook.com/groups/vanzatoridetop/

P.S. Ai vazut articolul despre cum sa oferi o veste proasta? In caz ca esti curios, il gasesti aici ⤵⤵⤵