Facebook

Instagram

Youtube

Strategiile de soluționare a conflictelor care pot salva relații

Pentru a-ți transmite punctul de vedere ȘI a-ți salva relațiile, implementează aceste tehnici de comunicare, atunci când te afli într-un dezacord:

„Înainte să nu fiu de acord, permite-mi să mă asigur că pot rezuma punctul tău de vedere …”

Oamenii vor asculta. Și vor fi avertizați în prealabil că ai un punct de vedere (potențial) opus. Nimeni nu este indus în eroare, iar integritatea ta este intactă. Deși integritatea ta era oricum intactă.

Empatia Tactica nu înseamnă să fii de acord mereu și dacă ai folosit-o (chiar și fără să îți dai seama) știi că e adevărat.

Când ai terminat, cere același lucru în schimb.

„Înainte să nu fii de acord, cer același lucru în schimb … să îmi rezumi tu punctul meu de vedere”

 

Empatia tactică este cel mai bun mecanism pentru a salva relațiile – cea mai bună șansă de succes. Dar trebuie să o folosești pentru ca acesta să funcționeze. În plus, folosind-o, vei obține simpatie și compasiune și vei fi perceput ca un bun comunicator.

Vei observa că beneficiile de auto-centrare ale acestui mecanism sunt incredibile. Te ancorează în prezent, îți oferă posibilitatea de a descoperi mai multe și, prin urmare, te face mai inteligent. Este avantajul competitiv în orice dezacord.

Mecanismul are două părți: voce și cuvinte.

Partea # 1: Vocea

Folosește un ton jos, ușor grav chiar. Această ton al vocii are o inflexiune descendentă, făcându-l calmant, iar calmul este contagios. Nu este nici argumentativ, nici condescendent.

Ține minte: Vocea ta interioară îți trădează vocea exterioară!

 

Deși această voce este utilizată pentru a calma interlocutorul, vei descoperi că te va calma și pe tine.

Viziunea susține acțiunea – și poate conduce la performanță. Așadar, te poți pregăti în avans pentru astfel de conversații și folosirea vocii, pentru a fi cât mai autentic cu putință.

În loc să îți imaginezi că îți repeți argumentele la nesfârșit, sau să îți dorești să ai „ultimul cuvânt”, imaginează-ți că folosești vocea potrivită (o inflexiune descendentă) pentru a calma interlocutorul și obții relaxarea de care ai parte atunci când știi că ai fost înțeles.

 

Partea # 2: Cuvintele

„Înainte să nu fiu de acord, permite-mi să mă asigur că îți înțeleg punctul de vedere …”? În două etape:

1. „Până acum mi-ai spus …”

Sau: „Până acum am văzut”, dacă este chiar începutul conversației și interlocutorul nu a avut șansa să își transmită mesajul.

Acesta NU este momentul să arăți ceea ce crezi că interlocutorul nu știe sau ignoră intenționat (adică faptele care îți întăresc punctul de vedere). Vei avea șansa să punctezi acele lucruri cele mai târziu.

2. „Ca urmare, te simți …”

Ideea este să vezi lucrurile din perspectiva interlocutorului. Rămâi ancorat în prezent, acordând atenție nu doar cuvintelor, ci și faptelor. Și da, acest lucru este deosebit de greu de primele câteva ori.

 

Avantajul suplimentar este că poți construi propriile perspective din rezumarea punctelor lor de vedere ale celuilalt. Prin urmare, acesta va fi mult mai deschis la perspectiva și influența ta.

Ține minte: Satisfacerea necesității de a fi înțeles reduce semnificativ argumentarea.

 

Acum ceva vreme, am susținut un discurs în cadrul Speakers Club și, bineînteles, cineva din public nu era de acord cu toate ideile mele.

Când a venit rândul persoanei respective să iasă în față pentru a susține un discurs, și-a dat seama că presiunea (mai ales la început) este incredibilă.

Am avut doar două lucruri în minte: unu, să nu intru într-un dezacord fără argumente și doi, să fac acea persoană să se simtă auzită. A durat o oră înainte ca ea să rămână fără energie.

A doua zi, mi-a trimis un e-mail care spunea: „Ieri nu numai că nu am fost de acord cu tine, dar te-am atacat și tu nu mi-ai arătat decât înțelegere. Îți mulțumesc că ești un exemplu pentru mine.”

Ține minte: Fă-i pe oameni să se simtă auziți.

 

Daca iti plac sfaturi ca acestea si vrei sa iti imbunatatesti in continuare abilitatile de comunicare, arunca o privire la testimonialele de la curs, pe care le gasesti pe canalul meu de youtube.⤵️

https://www.youtube.com/playlist?list=PLObgy_fpyICHTsij-AHkBOOCc6I5a_Llb

 

Vrei sa stii ce este ? Citeste articolul acesta  ⤵️

https://www.facebook.com/1087095391341958/posts/4315018375216294/

Vrei sa iti continui calatoria catre cea mai buna versiune a ta? . () :⤵️

https://www.facebook.com/groups/vanzatoridetop/

 

Ai chef sa citesti o carte buna? Prima mea carte, , este inceputul perfect si o poti comanda aici ⤵️

 https://bit.ly/3c9nL2n