Facebook

Instagram

Youtube

Un sistem bine pus la punct pentru un succes garantat

Cu siguranta te-ai intrebat cum actioneaza oamenii de succes si unde gresesc cei care esueaza. In prima faza, toti acesti oameni muncesc din greu, incercand sa isi atinga obiectivele dar, de cel mai multe ori, unii reusesc sa aiba un succes mai rapid decat altii. Un sistem bine pus la punct, disciplina si rabdare sunt esentiale pentru atingerea obiectivelor imediate.

Sunt foarte multe lucruri pe care le trecem cu vederea si eliminam chiar si cei mai importanti pasi pe parcursul “proiectului”. Desi, deseori ignoram sau ne abatem de la sistemul ce ni l-am stabilit de la inceput – o veste buna si incurajatoare – oricand te poti intoarce la pasii ce initial i-ai considerat neimportanti daca simti ca ceva lipseste si astfel poti descoperi si mai multe posibilitati.

1) Stabilirea obiectivelor. Un obiectiv solid nu inseamna intodeauna “o masina noua” sau “mai multi bani” si, de asemenea, nu te va ajuta sa te apropii foarte mult de ceea ce iti doresti. Un obiect pentru a putea fi dus la bun sfarsit trebuie sa fie in primul rand realist si sa fii intru totul convins ce ceea ce iti propui va fi realizat. Un alt lucru, la fel de important in atingerea obiectivului propus este sa iti stabilesti bugetul exact. Daca, de exemplu, este vorba de o masina – sa cunosti modelul sau marca masinii, culoare si alte specificatii dorite.

Nu in ultimul rand trebuie stabilita perioada sau limita de timp pentru indeplinirea obiectivului. Iti poti construi intrebari cum ar fi “peste cat timp imi doresc masina” sau “cat timp aloc pentru acest obiectiv”.

2) Resursele de care ai nevoie. Avand o viziune clara asupra obiectivului propus, important in sistemul ce il parcurgi, este sa gasesti solutiile optime si sa te gandesti ce resurse ai la dispozitie si pe care le poti folosi. Cand vorbim de resurse ne putem referi chiar si la resurse financiare, dar si informatii, experiente personale sau a persoanelor cunoscute, abilitati profesionale si personale.

O mentiune destul de importanta in tot acest proces este sa iti pui cat mai multe intrebari de tipul : “M-am mai confruntat cu o astfel de situatie in trecut?” sau “Cum au procedat altii inaintea mea?”

3) Optiuni multiple. Dupa ce ai gasit resursele potrivite este timpul sa actionezi chiar daca nu le ai pe toate la dispozitie. Este foarte important sa exploatezi diverite modalitati de a actiona. E bine sa ai in vedere mai multe cai prin care sa iti croiesti drumul spre atingerea obiectivului.

Cand ajungi in punctul in care ai gasit un drum sau o pista favorabila, incearca sa vezi daca ai resursele necesare pentru al parcurge si sa te adaptezi din mers pentru a obtine si alte lucruri necesare.

Nu uita sa ai in vedere obiectivul de la care ai plecat si pe care l-ai stabilit initial.  Constientizeaza pasii si intreba-te mereu ce poti imbunatati in vedere indeplinirii obiectivului.

4) Actioneaza! Un plan bine pus la punct se construieste in etape sau pasi de parcurs. O prima intrebare este “Care este primul pas?”. Pana la indeplinirea obiectivului trebuie vazut care este urmatorul pas si apoi urmatorul. Pasi mici dar siguri. Stabileste parcursul si masoara progresul fara a te abate de la directia propusa.

Avand mereu claritatea obiectivului, resursele si directia in care te indrepti avantajul tau este ca ai posibilitatea sa fii flexibil astfel incat sa fii confortabil in actiunile pe care ti le propui.

Asa ca actioneaza si … Devino cea mai buna versiune a ta!