Facebook

Instagram

Youtube

Cum sa te conectezi rapid cu oamenii – in orice situatie

Cum sa te conectezi rapid cu oamenii – in orice situatie

Da, avem nevoie de conexiune umana. Pana la urma, suntem programati biologic sa interactionam unii cu altii. Sa formam relatii.

Acesta este motivul pentru care este atat de important sa formam o conexiune (relatie) cu cei cu care interactionam. Abia dupa ce am stabilit rapportul (termenul de specialitate pentru conexiune) avem formata o baza de incredere cu care ulterior putem influenta oamenii, astfel incat sa obtinem rezultatele pe care le dorim.

Deci, cum poti construi rapid un rapport? Hai sa aflam.

 

MINDSETUL CORECT

După cum a spus odată Ronald Reagan (unul din cei mai celebri presedinti americani): “Cand explici, pierzi”.

Daca pornesti interactiunea cu gandul ca doar tu ai ceva de spus, nu vei construi un rapport. Aceasta abordare va face mult mai dificil, daca nu chiar imposibil, sa dezvolti empatie tactica – cheia influentei bazate pe incredere.

Deci, in loc sa incepi o conversatie gandind ca totul graviteaza in jurul tau, schimba mentalitatea si controleaza-ti cuvintele, actiunile si comportamentul, pentru a-i arata interlocutorului ca vrei sa il intelegi.

Exista mai multe niveluri de ascultare, iar cei mai multi dintre noi suntem capabili sa atingem doar 2 (trepte inferioare) si anume:

-ascultarea intermintenta, in care ne raportam doar la esenta mesajului interlocutorului inainte de a ne concentra din nou pe vocea noastra interioara

-ascultarea pentru raspunsuri, in care formulam (mental) raspunsuri la afirmatii sau intrebari anterioare, in timp interlocutorul nostru vorbeste despre altceva.

Daca obiectivul tau este sa construiesti relatii de calitate, vei dori sa ajungi la nivelul cel mai inalt de ascultare, in care descoperi logica si/sau morala din spatele cuvintelor pe care le rosteste interlocutorul tau. Aici intra in scena Empatia Tactica pentru a determina modul in care cuvintele interlocutorului se incadreaza in imaginea de ansamblu.

Pentru a face acest lucru, trebuie sa nu te mai gandesti doar la tine. Acest mindset iti permite sa “iti largesti urechile”, sa dai dovada de empatie si sa stabilesti rapport.

 

TRANSPUNE IN CUVINTE PUNCTUL DE VEDERE AL CELUILALT

Multi oameni cred ca sunt buni la comunicare. Cumva, credem ca este suficient sa spui “te inteleg”, atunci cand acest lucru nu este nici pe departe adevarat.

Un test rapid este abilitatea de a procesa mesajul interlocutorului si a-l expune inapoi acestuia, cu morala si/sau morala din spatele cuvintelor.

Daca nu reusesti sa asculti cu adevarat ce are de spus cealalta persoana si nu reusesti sa descrii procesul de gandire sau morala, atunci nu ai implementat in mod eficient ascultarea. E atat de simplu.

Pentru a te ajuta, foloseste aceste 3 abilitati:

-Etichetarea

-Oglindirea

-Sumarizarea

Cand vei putea articula complet pozitia interlocutorului, acesta nu va avea de ales decat sa raspunda cu cele 2 cuvinte magice care indica conexiunea si influenta bazata pe incredere – “asa este”.

 

RAMAI CURIOS MEREU

Atunci cand esti cu adevarat curios in fiecare interactiune, conexiunea se dezvolta rapid. Daca ramai curios si demonstrezi ca esti interesat sa auzi ce are de spus interlocutorul, cu intentia de a intelege, atunci vei accelera procesul si vei crea conexiuni foarte usor.

Cum ramai curios?

Amintindu-ti ca exista intotdeauna un motivator in spatele a ceea ce se spune intr-o conversatie sau a comportamentului pe care il demonstreaza cealalata parte.

 

CUM EXERSEZI CONSTRUIREA CONEXIUNII (RAPPORTULUI)?

Daca vrei sa fii mai bun la construirea rapportului, va trebui sa exersezi. Trebuie sa cultivi capacitatile de ascultare profund empatice despre care am vorbit mai devreme.

Daca nu iti poti controla mintea, nu vei putea comunica la cel mai bun nivel in fiecare interactiune. Aminteste-ti ca detii controlul asupra majoritatii emotiilor tale. Furia, rusinea, frustrarea – toate aceste sunt auto-provocate.

Cu cat de opresti mai repede din a fi afectat de aceste emotii negative si le inlocuiesti cu curiozitate autentica, cu atat mai repede vei putea deveni un ascultator empatic – si cu atat mai repede vei putea dezvolta relatii cu cei din jurul tau.

 

CE SE INTAMPLA DACA PORNESTI CU STANGUL?

Toata lumea face greseli. Dar ce ar trebui sa faci daca incerci sa construiesti o conexiune si gresesti chiar de la inceput?

E destul de usor: respecti procesele descrise mai sus. Atat timp cat e clar ce vrei sa faci, poti ajunge la cel mai inalt nivel de ascultare si instrumente ca etichetarea, oglindirea si rezumarea te vor ajuta sa dezvolti o conexiune profunda .

Daca iti plac sfaturi ca acestea si vrei sa iti imbunatatesti in continuare abilitatile de comunicare, arunca o privire la testimonialele de la curs, pe care le gasesti pe canalul meu de youtube.⤵️

https://www.youtube.com/playlist?list=PLObgy_fpyICHTsij-AHkBOOCc6I5a_Llb

 

Vrei sa stii ce este EMPATIA TACTICA? Citeste articolul acesta  ⤵️

https://www.facebook.com/1087095391341958/posts/4315018375216294/

 

Vrei sa iti continui calatoria catre cea mai buna versiune a ta? .Te invit in ACADEMIA DE CUVINTE. Accesul este  (aproape) gratuit si ne gasesti aici  :⤵️

https://www.facebook.com/groups/vanzatoridetop/

 

Ai chef sa citesti o carte buna? Prima mea carte, DIN ENTUZIASM , este inceputul perfect si o poti comanda aici ⤵️

 https://bit.ly/3c9nL2n